Historie

Vennerslund dagcenter blev bygget i 1977. Huset er opført på de tidligere skibsredergrunde, ejet af henholdsvis A.P Møller og H.N. Andersen

Grunden blev udstykket fra Gentofte Bys overdrevsjorder i 1720.

På det tidspunkt var den eneste beboer Klude Mads, som ernærede sig ved at samle klude til papirfabrikken på Strandmøllen.  

Navnet ”Strandlund” stammer fra billedhuggeren Jerichau, som opførte et hus på den nordlige del af grunden.   

Fabrikant Holmblad, som har lagt navn til Holmbladsgade i København, opførte den pragtvilla som blev kaldt ”Villa Vennerslund” på den anden del af grunden.

 Senere var grunden ejet af de to skibsredere H.N. Andersen  og A.P. Møller. Fra 1926 til 1937 delte de Strandlund, hvor begges private boliger lå. Da H.N. Andersen døde i 1937, købte A.P. Møller hans Villa Vennerslund, og lod den herefter rive ned.

 I 1973 overtog kommunen grunden og byggede ældreboligerne ”Strandlund” sammen med EGV, Ensomme Gamles Værn. Strandlund består i dag stadig af en blanding af boliger, nemlig 144 lejeboliger for ældre, som kommunen visiterer til, og 66 ejerboliger.  

 I 1977 blev der på dette sted bygget en restaurant til ældreboligerne, som primært var til beboerne, men der kom også borgere fra området udenom og spiste. Restauranten lukkedes i 1979 og lokalerne blev lavet til ældreklub, det der nu er Vennerslund.

Alle de store kastanjetræer på grunden er de oprindelige træer, de stammer helt tilbage fra 1700-tallet.

Vennerslund Dagcenter har ikke altid været et kommunalt dagcenter. Fra 1983 til slutningen af 1990 hørte det under E.G.V. (Ensomme Gamles Værn). Derefter samlede Socialudvalget dagcentrene under en fælles kommunal administration.