Vores historie

Vennerslund ligger i historiske omgivelser.

Huset set fra vandet en klar vinterdag

I 1622 blev et stykke af Ordrups marker inddraget af Christian IV som dyrehave, ’Gentofte Dyrehave ved Stranden’. Senere hørte arealet til ’Gyldenlund’, det nuværende Charlottenlund Slot, hvis park ligger lige over for Vennerslund.

Strandlunds grund blev udstykket fra Gentofte Bys overdrevsjorder i 1720. På det tidspunkt var den eneste beboer Klude Mads, som ernærede sig ved at samle klude til papirfabrikken på Strandmøllen.  

Navnet ’Strandlund’ stammer fra billedhuggeren Jens Adolf Jerichau, som opførte et hus på den nordlige del af grunden.   

Fabrikant Lauritz Peter Holmblad, som har lagt navn til Holmbladsgade i København, opførte pragtvillaen ’Villa Vennerslund’ på den anden del af grunden.

Alle de store kastanjetræer på grunden er de oprindelige træer, der stammer helt tilbage fra 1700-tallet.

Fra 1926 til 1937 var grunden ejet af de to skibsredere H.N. Andersen og A.P. Møller. Da H.N. Andersen døde i 1937, købte A.P. Møller hans Villa Vennerslund, og lod den rive ned.

I 1973 overtog Gentofte Kommune grunden og byggede ældreboligerne ’Strandlund’ sammen med Ensomme Gamles Værn.

Strandlund er en blanding af boliger, nemlig 144 lejeboliger for ældre, som kommunen visiterer til, og 66 ejerboliger.

I 1977 blev der bygget en restaurant til ældreboligerne, som primært var til beboerne, men der kom også borgere fra området. Restauranten lukkede i 1979 og blev lavet til ældreklub, det nuværende Vennerslund.

Fra 1983 til slutningen af 1990 hørte Vennerslund under Ensomme Gamles Værn. Derefter samlede kommunens socialudvalg dagcentrene, som omfattede Vennerslund, Villa Bagatelle (nu lukket) og Tværbommen, under en fælles kommunal administration.